// Martinu wint aanbesteding nieuwbouw Van Gelder

Martinu wint aanbesteding nieuwbouw Van Gelder

De aanbesteding voor het verzorgen van de elektrotechnische installatie op de nieuwbouwlocatie van Van Gelder is gewonnen door Martinu. Hiermee zetten de Ridderkerkse ondernemingen hun (bijna) 50-jarige samenwerking ook voort in de toekomst.

Vanaf de oprichting in 1970 werkt Martinu al samen met Van Gelder en is in de loop der jaren betrokken geweest bij alle panden die Van Gelder betrokken heeft. Van de eerste winkel in de Pieter de Hoochstraat tot aan het huidige pand aan de Handelsweg. Deze bijzondere samenwerking tussen twee echte Ridderkerkse familiebedrijven wordt hierdoor, ook in de toekomst, voortgezet.

Meer dan alleen elektrotechniek
Door de enorme groei van de afgelopen jaren is Van Gelder genoodzaakt te verhuizen. Op het kersverse bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard ontwikkelt Van Gelder een nieuw hypermodern hoofdkantoor en Experience Center. Magazijnprocessen worden nagenoeg volledig gemechaniseerd.  Martinu heeft in dit duurzame nieuwbouwtraject een belangrijke rol, die zich niet alleen beperkt tot de elektrotechnische installatie. Naast de technische installatie horen ook installaties rondom inbraak- brandveiligheid, toegangscontrole, camerabeveiliging, glasvezel, zonnepanelen en WIFI tot de scope van het project.

Directeur Bas Martinu is dan ook verheugd over de gunning van het project. “We zijn erg verheugd om opnieuw de samenwerking met Van Gelder aan te gaan. Voor ons is dit een enorme uitdaging die goed past bij onze toekomstvisie. We verzorgen straks niet alleen de verlichting en stroomvoorziening maar verzorgen een veel breder pakket van voorzieningen”.

Veranderende rol
Bas Martinu legt uit dat de rol van installateur steeds meer verandert: “We merken dat wij als bedrijf steeds eerder in het proces betrokken worden. Vanaf het ontstaan van de plannen worden we veelal gevraagd om een adviesrol aan te nemen. We hebben dan meer de rol als adviseur dan installateur”. Bij Van Gelder was dit niet anders, Bas licht toe: “Voor Van Gelder hebben we in een vroeg stadium een adviesrol aangenomen, zeker met het oog op de hoogste BREAAM Outstanding certificering die Van Gelder met het nieuwe bedrijf beoogt. Hierbij moet je al vroeg in het proces bedenken welke richting je op wilt”.

Tweede generatie
Onder leiding van Bas en Hans Martinu (tweede generatie), die het bedrijf in 2001 over hebben genomen van hun vader, is het bedrijf gegroeid naar ruim 40 medewerkers. Vernieuwing staat hoog op de agenda, er wordt veel aandacht besteedt aan nieuwe technieken en opkomende markten zoals domotica (ook privé), zonnepanelen en oplaadpunten voor elektrische auto’s.  Voor meer informatie kijk op www.martinu.nl of www.vangeldernederland.nl.< terug naar overzicht